Itt a példa,hogy hús nélkül is isteni .
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 600 gr laskagomba tisztítva,laskára vágva
- fél bögre bulgur
- só,bors,csombor
- 2 hagyma...kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dg reszeltsajt
- pirospaprika
- tejföl
Közben megfőzöm a bulgurt--leszűröm,ha kell. Összekeverem a pörkölttel.
A savanyú káposztát ,ha kell átmosom.Jénai edényt kivajazok--egy réteg
savanyú káposzta ---megszórom csomborral, majd erre a bulguros pörkölt,
egy kis reszelt sajt,tejföl---addig rétegezem míg elfogy..tetejére káposzta,
tejföl,reszeltsajt....jó szaftos legyen,ha kevés pici vízzel pótolható.
Először fólia alatt ,utána anélkül sütöm. 30 perc alatt készen van.
Különleges egytálétel,nemcsak vegáknak.
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése