Csodaszép helyen jártam--Hidegkúton---veszprémi rokonoknál.Zsuzsika volt a vendéglátó,természetesen ő is a főzésimádók kategóriájába tartozik.......én pedig örömmel asszisztáltam neki.
Miután volt a készletünkben csülköcske,véletlenül friss káposzta is--ebből következett mi is lehet a végeredmény...az eszményi lucskos káposzta.
Bocs,hogy rész fotók nincsenek.
Hozzávalók:
- 70-80 dg fiatal sertéscsülök..nagyobb darabokra vágva
- 2 db hagyma kockázva
- 1 szelet házi füstölt szalonna
- 1 db közepes káposzta...széles laskára vágva
- 6-8 gerezd fokhagyma kockázva
- fél paprika kockázva
- fél paradicsom héja nélkül kockázva
- pirospaprika,só,bors,vegeta
- nagy csokor friss kapor
- ecet
- olaj
A hagymát a főzőedényben olajon megpirítottuk,rá a hagyma fokhagyma,paprika paradicsom,pirospaprika---pörköltalapot készítettünk.Ráöntöttünk egy pohár vizet ,hozzáadtuk a csülköt...a vizet pótoltuk...ill. felöntöttük kb.1.5 --2 liter vízzel.Félpuhára főztük,majd a káposzta került bele---természetesen ízesítettük....amikor készen volt a hatalmas adag kaprot is belefőztük....kevés ecettel adtuk meg a végső ízét.
Jó étvágyat kívánok----MARI
Guszta kimondottan fogyókúrás kaja:)
VálaszTörlés