Tojásos tekercsek nemcsak mutatósak,hanem finomak,akár előételnek ,akár hidegtálakhoz.
Elkészítése nem okozhat gondot.
Sok színes változatot hozhatunk össze,attól függ milyen alapanyagot használunk.
Most spenótos és céklás lett a nyerő.
Hozzávalók---spenótoshoz.
- 4 tojás
- kis zacskó mirelit spenót...kis gombócok formájában
- 1 gerezd fokhagyma karikázva
- vaj
- 6-7 vékony szelet főtt füstölt tarja
- 1 kiskanál liszt
- só,bors,pötty szerecsendió
- reszeltsajt
- sajtkrémek--natur,zöldfűszeres,ementáli,füstölt ízű sajtkrém
- egy szelet kaliforniai paprika kockázva
- 1 lilahagyma kockázva
cékla izhez
- 4 tojás
- 1 kiskanál liszt
- fél kanál cékla ételfesték
- 20 dg juhtúró
- 2 db natúr sajtkrém
- só,bors,5-6 fekete olivabogyó karikázva,2 aszalt paradicsom kockázva
Vajon megfuttatom a fokhagymát rádobom a spenótot,sózom,szerecsendióval megszórom,pillanatok alatt készre sütöm,hagyom kihűlni.
Majd a tojást felverem,a kinyomkodott spenóttal botmixerrel megfelelő állagúra készítem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,előmelegített sütőben megsütöm.
Hagyom kihűlni.Közben elkészült a sajt, hagyma,fűszerek,paprika keveréke.
A spenótos tojáslepényre szórok egy kis reszelt sajtot,erre teszem a tarjaszeleteket,majd rárétegezem a sajtkeveréket.
Óvatosan,szorosan alufóliával feltekerem,legalább fél napot a hűtőben tartom.
Céklás
Tojást felverem a liszttel cékla ízű festékkel.só,bors kerül bele....kisütöm.
A túró,sajtok,oliva,aszalt paradicsom ,bors,ha kel egy kis só...krémmel megkenem a céklás tojáslepényt,feltekerem...ugyanúgy legalább fél napot a hűtőben tartom.
Salátával díszített tálra teszem a vastagabb karikára vágott tekercset...szőlővel,bazsalikomlevéllel díszítem.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Bitang jól néz ki!Biztos finom is!Mentem.
VálaszTörlés