Zsuzsi káposztának hívjuk...már írtam családi örökség....ő receptje.....mindig más-más hússal készítem.
Most pulykazúza,pulykanyak,pulykacomb...eredmény..isteni finom lett!!
Ez egy nagy családi adag....melegítve még finomabb!!...tudjuk.
Hozzávalók:
- 80 dg pulykanyak tisztítva,darabolva
- 80 dg pulykazúza tisztítva....maradt félbevágva
- 60 dg pulykacomb kockázva
- 15 dg házi füstöltszalonna--kockázva
- 2-3 db hagyma kockázva
- 5+5 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 kanál pirospaprika,só,bors,házi vegeta,csípőskrém
- 1-2 káposzta ....nagyobb cikkekre vágva
- 4-5 kanálnyi sűrített paradicsom
- pici ecet
- nagy csomag kapor aprítva
A szalonnát pirítom olajon,majd hozzáadom a hagymát,fokhagyma felét,pirospaprikát..pörkölt
alapot készítek...ráöntök egy bögrényi vizet,paradicsompürét,majd beleteszem a húsokat...
ízesítem.Amikor a hús puhul,ráteszem a káposztát,felöntöm vízzel...adok hozzá pötty ecetet,
puhára főzöm...végén a második adag fokhagyma és kapor kerül....pár perc és készen van.
Puha kenyérrel mennyei,tejfől is jöhet mellé.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése