göngyölni szoktam.Most kis tenyérnyi porcmentes,szép dagadódarabokat ajánlottak.
Sokáig szemezgettünk egymással.... gondolataim kavarogtak,fantáziám beindult...megvettem.
Másik kedvencünk a laskagomba...innentől kezdve...irány a konyha!!
Hozzávalók:
- 80 dg dagadódarabok
- 60 dg laskagomba
- 80 dg krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- sült hús fűszerkeverék
- durva színes bors
- 2 dl-nyi édes-savanyú,csípős ázsiai mártás
- 1 dl fehérbor
- étolaj
- 1 evő balzsamecet
- metélőhagyma fűszerkeverék
kérgesítem,majd aláöntöm a bort ,puhára párolom.
Fedő nélkül pirosra sütöm,az ázsiai szósszal lepirítom.Sűrű,fényes szaftja lesz.
A krumplit hosszú hasábokra vágom--5-6 percig főzöm,leszűröm,forró olajban kisütöm.
A laskát megmosom,kinyomom a vizet belőle,vastagabb csíkokra vágom.
2 evő olajon a félbevágott fokhagymát 2 percig pirítom hozzájön a laskagomba..rázogatva
sütöm,sózom,borsozom....kb.5-6 perc alatt készen van.... balzsamecettel megöntözöm.
Tálaláskor a húsra szaftot öntök...szép,fényes lesz...mellé a laska,sült krumpli,
tetejét egy kis metélővel megszórom. A hús puhasága,ízek .....!!!
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése