2014. március 24., hétfő

Rakott karfiol

A hétvégi sütés,főzés után,ha nincs maradék,egyszerű rakott karfiol jól jön.
Laza változat, semmi cécó!

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb karfiol
  • 1 db vagdalthús konzerv,vagy 20 dg löncshús
  • fél bögre zsemlemorzsa
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 15 dg reszelt sajt
  • só,bors,metélőhagyma,petrezselyem,olaj
A karfiolt rózsáira szedem,sós vízben puhára főzöm,de azért ne essen szét.
A löncsöt villával jól összetöröm,2-3 kanál tejföllel elkeverem,só,bors,petrezselyem .
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítom.
Egy közepes jénait jól kivajazok,megszórom a pirított morzsa harmadával,
fele karfiol--rá az összedolgozott löncs,reszelt sajt ,morzsa.
Újra karfiol,tetejére a maradék morzsa, tejföl,metélőhagyma.
Sütőben megsütöm,kb.félórát.Utolsó 5percben teszem rá a reszelt sajtot



Jó étvágyat kívánok...Mari




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése