2014. március 11., kedd

Medvehagymás zöldbabfőzelék ...fasírttal.

Egy kis "mese" a medvehagymáról,más néven sási hagymáról.
Élénkzöld levelei lándzsa alakúak--gyöngyvirágra hasonlítanak,
ezért oda kell figyelni mit szedünk le.!!
Gyógyereje a fokhagymánál erősebb.Illata is arra emlékeztet.
Szervezet tavaszi salaktalanítására alkalmas,gyomor,bélrendszerre is
kedvezően hat.Tisztítja a vesét,húgyhólyagot,vérnyomáscsökkentő,
vérzsír csökkentő hatású."C" vitamintartalma miatt immunerősítő.
A leveleket virágzás előtt kell leszedni.
Sokféleképpen használom fel,húst töltök vele, pestot készítek,vagy épp
rizst,salátát.
Egyszerű recepttel járulok hozzá a medvehagymás étkekhez...
Zöldbabfőzelék,medvehagyma,fasírt.....ez a párosítás.

Hozzávalók:
  • 1 kg zöld hüvelyi mirelit bab
  • 1 csokor medvehagyma ,tisztítva,összevágva
  • só,bors,vegeta,ízlés szerint cukor és balzsamecet.
  • 1 pohár tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
Annyi forró vízbe teszem a babot,hogy ellepje,fűszerezem,fedő alatt puhára főzöm.
Liszttel,tejföllel habarást készítek,besűrítem,hozzáadom a medvehagymát ,
egyet rottyan készen is van.
A főzeléket fasírttal tálalom.



Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése