Réteslapot mindenhol beszerezhetjük,ha nem mi készítjük.
Ezt a receptet kaptam,lehet,hogy ráismer valaki ??!!
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap----3 tekercs lesz belőle
- 250gr darált mák
- citrom reszelt héja
- 4 db körte
- 6 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1,5 zacskó aszalt vörös áfonya
- 3 evő bodza lekvár
- 3 citromkarika
- 1 db fahéj -egyben
- 1 főzőtejszín
- csipet rozmaring
- 1 kanál liszt
- 1 evönyi vaj,margarin
- 2 kanál olaj
- szőlő,mentalevél,szőlő,gyümölcs
A tejet a mákkal felfőzöm...sűrűre.Reszelt citromhéjjal,vaníliás cukorral,
ha kell cukorral is ízesítem,a körte 2/3-át ,és az áfonya 1/3-át is hozzáadom.
A lekvárt,vörös áfonyát fél bögre vízben párolom,fahéjjal,citromkarikával.
A körte egy harmadát is hozzáadom.
Tejszínt,liszttel elkeverem,sűrítem.
1 csomagban 3 adagra réteslap--laponként olajjal megkenem.A töltelék egy harmadát
elrendezem--feltekerem,a másik kettőt szintén.
Megjegyzem,hogy van amikor egy csomagban 8 lap van,akkor 3+3+2 lap lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem,tetejüket olajjal megkenem.
Sütőben ropogósra sütöm.
A rétest a fincsi szósszal,gyümölccsel,mentalevéllel tálalom.
Hidegen,melegen nagyon fincsi.
Almás változattal is készítettem már,úgyis tökéletes.
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése