2014. augusztus 26., kedd

Fahéjas szilvalekvár

Elérkeztem a szilvalekvár befőzéshez....nem szeretnék lemaradni.
Az én lekvárom hagyományos módon készül--pár óra és kész.
Fahéj elmaradhatatlan.



Hozzávalók:  2 kg-ra számolva
  • 2 kg magozott,tisztított szilva
  • 50 dg cukor
  • 1 db dzsemfix
  • 2-3-4 fahéjrúd
A kimagozott szilvát lecukrozom--állni hagyom kb. fél napot.

Utána vastagtalpú edénybe öntöm--először nagyobb lángom főzöm,majd
alátéttel kb.2-3 órát nagyon lassú tűzön."Szentírással "ellentétben időnként kavargatom.
Természetesen a fahéj társaságában.
Amikor sűrűsödik,szilva szétfő jobban figyelni kell,nehogy lekapjon.
Majd a dzsemfixet is hozzáadom,azzal is kb.15 percet fözögetem.
Ez alatt az idő alatt természetesen oda készítem a kiforrázott üvegeket.
Forrón betöltöm,celofán,lezárom,fejre állítom kb. 5 percre....irány a száraz dunszt,majd a polc!

Jó étvágyat kívánok...Mari







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése