Az én lekvárom hagyományos módon készül--pár óra és kész.
Fahéj elmaradhatatlan.
Hozzávalók: 2 kg-ra számolva
- 2 kg magozott,tisztított szilva
- 50 dg cukor
- 1 db dzsemfix
- 2-3-4 fahéjrúd
Utána vastagtalpú edénybe öntöm--először nagyobb lángom főzöm,majd
alátéttel kb.2-3 órát nagyon lassú tűzön."Szentírással "ellentétben időnként kavargatom.
Természetesen a fahéj társaságában.
Amikor sűrűsödik,szilva szétfő jobban figyelni kell,nehogy lekapjon.
Majd a dzsemfixet is hozzáadom,azzal is kb.15 percet fözögetem.
Ez alatt az idő alatt természetesen oda készítem a kiforrázott üvegeket.
Forrón betöltöm,celofán,lezárom,fejre állítom kb. 5 percre....irány a száraz dunszt,majd a polc!
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése