ízvilágára formálja.
Csülök, amúgy is a legvariálhatóbb húsfélék közé tartozik.
Mari variációt ismerjétek meg.
Hozzávalók:
- A képen látható mennyiséghez:
- 2 db közepes kicsontozott soványabb sertéscsülök
- sertés fűszerkeverék
- 2-3 szelet füstölt szalonna
- só,bors
- 1 hagyma ,2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- olaj
- egy pohár száraz fehérbor
- 1,5 kg krumpli
- 1 közepes káposzta
- 1 hagyma
- só,bors,cukor,ecet,kömény
- 3 nagy fej hagyma
Általában egy nappal előtte készítem elő.Ráteszem a cikkekre vágott hagymát,fokhagymát,az összevágott paprikát,paradicsomot,szalonnát,jól meglocsolom olajjal,hűtőben pihentetem.
Sütéskor odateszem , borral meglocsolom,fedő alatt félpuhára párolom.Megfordítom bőrével
felfelé legyen,tovább sütöm.
Közben az összevágott,fűszerezett krumplit is megsütöm,majd a tetejére helyezem a csülköket,így pirítom készre.A lisztben forgatott hagymát is kisütöm külön,azt is ráhalmozom.
A legyalult káposztát,hagymát olajon megpárolom cukorral,sóval,borssal,pötty ecettel ízesítve.
Akkor jó,ha jól megpirul.
Jó étvágyat kívánok....Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése