2014. augusztus 30., szombat

Sertéscsülök --tepsis krumpli--párolt káposzta--Mari módra.

Sertéscsülök Pékné módra van a köztudatban--szerintem ezt mindenki saját
ízvilágára formálja.
Csülök, amúgy is a legvariálhatóbb húsfélék közé tartozik.
Mari variációt ismerjétek meg.




Hozzávalók:

  • A képen látható mennyiséghez:
  • 2 db közepes kicsontozott soványabb sertéscsülök
  • sertés fűszerkeverék
  • 2-3 szelet füstölt szalonna
  • só,bors
  • 1 hagyma ,2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • egy pohár száraz fehérbor
  • 1,5 kg krumpli
Párolt káposztához:

  • 1 közepes káposzta
  • 1 hagyma
  • só,bors,cukor,ecet,kömény
Tetejére:

  • 3 nagy fej hagyma



A csülköt kiterítem bevagdosom,hogy sülés közben ne ugorjon össze.Befűszerezem.
Általában egy nappal előtte készítem elő.Ráteszem a cikkekre vágott hagymát,fokhagymát,az összevágott paprikát,paradicsomot,szalonnát,jól meglocsolom olajjal,hűtőben pihentetem.
Sütéskor odateszem , borral meglocsolom,fedő alatt félpuhára párolom.Megfordítom bőrével 
felfelé legyen,tovább sütöm.
Közben az összevágott,fűszerezett krumplit is megsütöm,majd a  tetejére helyezem a csülköket,így pirítom készre.A lisztben forgatott hagymát is kisütöm külön,azt is ráhalmozom.
A legyalult káposztát,hagymát olajon megpárolom cukorral,sóval,borssal,pötty ecettel ízesítve.
Akkor jó,ha jól megpirul.



Jó étvágyat kívánok....Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése