2014. augusztus 11., hétfő

Töltött paprika

A töltött paprika a hagyományos ételek közé sorolható.
Ennek is többféle elkészítési módja létezik.
Gyors és finom kategória.



Hozzávalók:
  • 500gr darált sertés hús
  • 2 zacskó előfőzött rizs
  • kb.10-13db tölteni való paprika
  • 1 liter sűrített paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 hagyma,kockázva
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • só,bors,oregano,pici vegeta,cukor
  • olaj,liszt,pirospaprika
A paprikát mosom,kicsumázom--fejre állítom.

A hagymát olajon megpárolom a fokhagymával,ha kihűlt a darált húshoz adom.

Majd a rizst,tojást.Ízesítem sóval,borssal,oregnoval,pici pirospaprikával.
Kézzel jól összedolgozom,paprikába betöltöm.Ha kevés a paprika..gombócokat
formázva teszem hozzá.
Nagyobb fazékba sorakoztatom--felöntöm a paradicsomlé kétharmadával,vízzel,
egy kis vegetát,cukrot teszek bele.Egyet forr,majd lassú tűzön puhára főzöm.
Pirospaprikás rántást készítek,a paradicsomlé hozzáadásával--berántom a paprikát.
Lehet belefőzni zellert,bazsalikomot.
Ha csípősen szeretik,akkor teszek bele egy db erős paprikát.
Ki milyen édesen szereti,aszerint megy a cukrozás vagy szaharinozás.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése