Van jobb a finom,krémes,kapros változatnál??
Sült oldalas a kedvencünk....együtt tökéletes ebéd.
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított gyalult tök
- 1 db apróra kockázott hagyma
- só,bors,kicsi vegeta,pötty ecet
- 1 tejföl
- liszt
- tej
- friss kapor egy csomag--aprítva
- 1 kg sovány oldalas..felvágva
- 2 hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- fél pohár száraz fehér bor
- sertés fűszerkeverék
- olaj
Forró olajon megpirítom a hús mindkét oldalát,majd melléteszem a cikkekre vágott
hagymát,paprikát,paradicsomot,fehérbort.Először fólia alatt,majd anélkül pirosra sütöm.
Főzelék:
Olajon a kockázott hagymát aranysárgára pirítom,ráteszem a gyalult tököt és óvatosan
kevergetve puhítom.Majd ízesítem.Egy pötty ecet kerül rá,hogy ne essen össze.
Tejfölös,lisztes,tejes habarást készítek,azzal sűrítem a tököt.
Egyet rottyan ,készen is van ,természetesen a friss kapor nem maradhat ki.
A főzeléket sült oldalassal tálalom.
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése