2014. augusztus 31., vasárnap

Sült paprika Feta-val,fokhagymás olivával töltve----paradicsomos mártással.

Sokszor készítek sült paprikát vagy ecetesen,vagy paradicsomosan.
Most kedvem volt tölteni.
Előételként pirítóssal isteni......vegáknak különösen.


Hozzávalók:
  • 6 db egyforma méretű kápia paprika
  • 1 csomag FETA sajt..a finomabb változat
  • 1 üveg fokhagymával töltött olivabogyó
  • 1 doboz sűrített paradicsom/olasz/
  • só,durvabors,oregano,pötty cukor
  • 1 hagyma kockázva,2 gerezd fokhagyma is
  • bazsalikomlevél
  • 1 doboz mini mozzarella
  • 2 marék reszeltsajt
  • 12 szál metélőhagyma a kötözéshez
A paprikát sütőlemezen megsütöm....héját leszedem.A hagymát kockázom,olajon megfuttatom,hozzáadom a fokhagymát,paradicsompürét,pötty cukrot,sót,durvaborsot,
oreganot--lassú tűzön besűrítem.Teszek bele egy kis reszelt sajtot.
A paprikákat hosszában kettévágom--mindegyikre FETA-t morzsolok ,és a töltött oliva-
bogyót karikázva ráteszem--óvatosan feltekerem--megkötöm a metélővel.
Tálra rendezem,két oldalt--középre öntöm a besűrűsödött finom mártást,megszórom sajttal.
A mozzarellát a göngyölegek végére sorakoztatom.
Bazsalikomlevéllel megdíszítem.
Pirítóst megkenjük a paradicsommal tetejére a paprika kerül.

Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése