Most a párolást tartottam szem előtt,mert vastagabb szeleteim voltak,nem akartam klopfolni.
Hozzávalók:
- 4 vastagabb szelet tarja
- 4 db tojás
- 1 csomag bacon szalonna
- 4 gerezd fokhagyma szeletelve
- egy pohár fehérbor
- 1 db nagyobb édesburgonya
- petrezselymes lecsó...leírást megtaláljátok
- olaj
- só,bors,sertés fűszerkeverék
A tarját tisztítás után fűszerezem,állni hagyom,ha lehet egy napot a hűtőben.
Sütéskor forró olajon kérgesítem a húst,fokhagymák társaságában.Felöntöm a borral,fedő alatt puhára párolom,majd zsírjára pirosra sütöm.
Tojásból tükörtojást készítek.
Az apróra kockázott édesburgonyát sós vízben megfőzöm,leszűröm....forró olajon átpirítom.
Bacon szalonnát külön kisütöm.
Összeállítom: húsra a tojás,rá a bacon kerül,mellé az édesburgonya és a lecsó.
A húsi vaj puha....körettel pedig érdekes ízvilágot alkot....
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése