2015. március 1., vasárnap

Sajtos pljeskavica--sült krumplival,petrezselymes lecsóval.

Az én" pljeskavicám "most csak darált marhával készült,ez volt kéznél.Az eredeti recept szerint marha,sertés,bárány vagy birka keveréke.A köret pedig sült krumpli ajvar és lila hagyma...........és a horvát tengerpart .
Köret is "sántikál"....de azért finom.




  • 500 gr finomra darált marha
  • 1 hagyma belereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • kanálnyi mustár,ketchup
  • só,bors, oregano
  • pötty szódabikarbóna
  • 15 dg reszelt sajt

  • fél zacskónyi krumpli--kisütni

lecsóhoz:





  •  2 lila hagyma összevágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kaliforniai paprika--apróra kockázva
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 paradicsom héja nélkül kockázva
  • petrezselyem
  • só,bors,pötty cukor,pötty ecet
  • olaj

Először a lecsót készítem el--wokban. Felforrósítom az edényt bele kb.1.5 dl olajat,rádobom a hagymát,sót,borsot,cukrot,majd a fokhagymát.Ha megpárolódott a paprikát ,paradicsompürét is hozzáadom,végül a paradicsomot,oreganot.,ecetet.Fedő alatt párolom,kb.15-20 perc.Ha kész az összevágott petrezselyemmel megszórom.



Krumplit kisütöm.

A darált húst a hozzávalókkal jól összegyúrom,sajt kivételével.Állni hagyom.
Amikor sütni akarom, kézzel lapos korongokat lapítok.A felére reszelt sajtot teszek,visszahajtom,széleit megnyomkodom.Ha készen van,olajon mindkét oldalát kisütöm.






A  pljeskavicát sült krumplival,petrezselymes lecsóval tálalom,tetejét maradék sajttal megszórom.



Jó étvágyat kívánok....MARI






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése