Köret is "sántikál"....de azért finom.
- 500 gr finomra darált marha
- 1 hagyma belereszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- kanálnyi mustár,ketchup
- só,bors, oregano
- pötty szódabikarbóna
- 15 dg reszelt sajt
- fél zacskónyi krumpli--kisütni
lecsóhoz:
- 2 lila hagyma összevágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-2 kaliforniai paprika--apróra kockázva
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 paradicsom héja nélkül kockázva
- petrezselyem
- só,bors,pötty cukor,pötty ecet
- olaj
Először a lecsót készítem el--wokban. Felforrósítom az edényt bele kb.1.5 dl olajat,rádobom a hagymát,sót,borsot,cukrot,majd a fokhagymát.Ha megpárolódott a paprikát ,paradicsompürét is hozzáadom,végül a paradicsomot,oreganot.,ecetet.Fedő alatt párolom,kb.15-20 perc.Ha kész az összevágott petrezselyemmel megszórom.
Krumplit kisütöm.
A darált húst a hozzávalókkal jól összegyúrom,sajt kivételével.Állni hagyom.
Amikor sütni akarom, kézzel lapos korongokat lapítok.A felére reszelt sajtot teszek,visszahajtom,széleit megnyomkodom.Ha készen van,olajon mindkét oldalát kisütöm.
A pljeskavicát sült krumplival,petrezselymes lecsóval tálalom,tetejét maradék sajttal megszórom.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése