2016. november 12., szombat

Csicsókakrém

Csicsóka minden évben egyszer,kétszer kerül az asztalra.Többször kellene,hiszen nagyon egészséges ez  csúnya gumó.
Civilizációs betegségek ellenszere...fogyókúrában,vérnyomás,cukor,rák kezelésnél szerepe lehet.
Régen a szegények étele volt.
Sok mindent készítettem én is belőle,jellegzetes íze miatt...jól variálható.
Krémet készítettem,gyors ,egyszerű....csak egy pirítós,és kész a vacsi.




Hozzávalók:

  • 60-70 dg csicsóka tisztítva...kockázva
  • 1 fej hagyma kockázva
  • fél paradicsompaprika kockázva
  • 1 kanál zsír vagy margarin vagy sajtkrém
  • só,bors,fokhagymapor
  • petrezselyem
A hagymát olajon megfuttatom,hozzáadom a csicsókát,sózom..picit pirítom,felöntöm csak annyi vízzel,hogy ellepje...puhára főzöm.
Leszűröm,hagyom kihűlni,hozzáadom az ízesítőt,zsírt v.margarint...pürésítem,majd a piros ,
kockázott paprikát,petrezselymet....összedolgozom,készen is van.
Egy,két órát hűtőbe teszem,hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal fogyasztva nagyon finom.





Jó étvágyat kívánok.....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése