Hűtőben lapult a harcsafilé....adott a leves....most citromosan,tárkonyosan.Annyira finomra sikeredett ez a változat,hogy máskor előfordul majd az étrendünkben.
Ez halleves...gondolom a halászlé imádok nem igen fogják kedvelni....de remény van.
Hozzávalók:
- 60 dg afrikai harcsafilé csíkozva,enyhén sózva...hűtőben egy félóra
- 3 db sárgarépa kisebb hasábra vágva
- 1 db fehérrépa szintén
- 2 szelet zeller...szintén
- 1 hagyma kockázva
- 1 szelet házi füstölt szalonna kockázva
- 250 gr mirelit zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma,vágva
- só,bors,pici vegeta,kicsi chili örlemény,tárkony,citromlé
- 1 db főzőtejszínnel ,liszttel habarás
A szalonnát kiolvasztom,majd a hagymát,fokhagymát teszem hozzá,ha kell egy kis olajat,pici sót...párolom,majd öntök rá kb.fél liter vizet,főzöm 10 percet.Botmixerrel a hagymát,
kiolvadt szalonnadarabokat összetöröm,felöntöm legalább másfél liter vízzel,beleteszem a
sárgarépát,zellert,fehérrépát,borsot,vegetát,tárkonyt.Amikor a zöldség megpuhult a halat teszem bele,és a zöldborsót.5 perc után behabarom.Citrommal ízesítem.
A levesnek nincs intenzív hal íze,hátha a gyerekek is megkedvelik.
Jó étvágyat kívánok....Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése