2016. november 23., szerda

Tárkonyos,citromos halleves

Egy kis előzetesre gondoltam ,így Karácsony előtt.
Hűtőben lapult a harcsafilé....adott a leves....most citromosan,tárkonyosan.Annyira finomra sikeredett ez a változat,hogy máskor előfordul majd az étrendünkben.
Ez halleves...gondolom a halászlé imádok nem igen fogják kedvelni....de remény van.








Hozzávalók:

  • 60 dg afrikai harcsafilé csíkozva,enyhén sózva...hűtőben egy félóra
  • 3 db sárgarépa kisebb hasábra vágva
  • 1 db fehérrépa szintén
  • 2 szelet zeller...szintén
  • 1 hagyma kockázva
  • 1 szelet házi füstölt szalonna kockázva
  • 250 gr mirelit zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma,vágva
  • só,bors,pici vegeta,kicsi chili örlemény,tárkony,citromlé
  • 1 db főzőtejszínnel ,liszttel habarás
A szalonnát kiolvasztom,majd a hagymát,fokhagymát teszem hozzá,ha kell egy kis olajat,pici sót...párolom,majd öntök rá kb.fél liter vizet,főzöm 10 percet.Botmixerrel a hagymát,
kiolvadt szalonnadarabokat összetöröm,felöntöm legalább másfél liter vízzel,beleteszem a
sárgarépát,zellert,fehérrépát,borsot,vegetát,tárkonyt.Amikor a zöldség megpuhult  a halat teszem bele,és a zöldborsót.5 perc után behabarom.Citrommal ízesítem.
A levesnek nincs intenzív hal íze,hátha a gyerekek is megkedvelik.
















Jó étvágyat kívánok....Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése