A sült pl. párolt káposzta nélkül szinte elképzelhetetlen....változtattam egy kicsit.Egyik étteremben a párolt káposztát pürésítették--kipróbáltam....megérte.
A lisztbe forgatott sült hagyma szintén kell,mert így tökéletes....na,nézzük csak mi kerekedett ki??
Hozzávalók:: a képen látható mennyiség--nagy adag .
- 2 db csülök,csontozva
- sertés,grill fűszerkeverék
- 2 szelet házi füstölt szalonna
- 2 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika csíkozva
- 1 paradicsom,felvágva
- olaj,mustár,ketchup
- 1 doboz sör....hús locsoláshoz
sült hagymához:
- 4 fej hagyma karikára vágva
- 4-5 kanál liszt
- olaj
lila káposztapüréhez:
- 1 db lilakáposzta reszelve
- 1 db hagyma reszelve
- só,bors,pötty cukor,pötty ecet,olaj,csipet őrölt kömény
tepsis sült zöldségekhez:
- 3-4 krumpli hasábra vágva
- 2-3 cukkini szintén hasábra vágva
- 4-5 közepes sárgarépa félbevágva
- lilahagyma
- édesburgonya kockázva
- fokhagyma egészben--félbevágva
- olaj,sült burgonya fűszerkeverék
- friss metélő,friss oregano
A kicsontozott csülök húsos oldalát bevagdosom--kiterítem--így egy téglalap alakot kapok.
Befűszerezem,mindkét oldalát..bekenem mustárral,kis ketchuppal is.
A tepsi aljába helyezem a füstölt szalonna felét csíkozva---erre helyezem a fűszerezett csülköket,bőrös része alul legyen,a hús mélyedéseibe helyezem a csíkozott szalonnát,meglocsolom olajjal,mellédobok még egy hagymát felvágva,fokhagymát,paprikát,
paradicsomot....aláöntök fél doboz sört.
Fóliával letakarva,sütőben elkezdem sütni,amikor puhul,megfordítom,a bőrös részt bevagdosom,tovább sütöm,sörrel locsolgatom..ropogósra pirítom.
Közben elkészítem a karikára vágott,lisztben forgatott hagymát,bő forró olajban kisütöm,papírtörlőre szedem.
Átteszem a csülköket egy nagy kerámia tálba...mellé teszem a sült hagyma,paprika maradványokat...tetejére halmozom a kisült hagymakarikákat.
Díszítésűl középre teszek egy szép pirospaprikát lilakáposztapürével töltve.
A lereszelt lilakáposztát,hagymát olajon pirítom,sózom,borsozom ,őrölt köményt,cukrot
hozzáadom,párolom,lesütöm,ecettel ízesítem,majd pürésítem botmixerrel.
A zöldségeket előkészítem--csoportosítom.Elkészítem a fűszeres olajat,sült burgonyás fűszerkeverékkel.A zöldségeket csoportonként megforgatom a fűszeres olajban,és a vajjal kikent tepsibe szépen elrakosgatom,majd a maradék olajat is rálocsolom.Sütőben megsütöm.
Tálaláskor még rászórok friss metélőt,oreganot.
Befűszerezem,mindkét oldalát..bekenem mustárral,kis ketchuppal is.
A tepsi aljába helyezem a füstölt szalonna felét csíkozva---erre helyezem a fűszerezett csülköket,bőrös része alul legyen,a hús mélyedéseibe helyezem a csíkozott szalonnát,meglocsolom olajjal,mellédobok még egy hagymát felvágva,fokhagymát,paprikát,
paradicsomot....aláöntök fél doboz sört.
Fóliával letakarva,sütőben elkezdem sütni,amikor puhul,megfordítom,a bőrös részt bevagdosom,tovább sütöm,sörrel locsolgatom..ropogósra pirítom.
Közben elkészítem a karikára vágott,lisztben forgatott hagymát,bő forró olajban kisütöm,papírtörlőre szedem.
Átteszem a csülköket egy nagy kerámia tálba...mellé teszem a sült hagyma,paprika maradványokat...tetejére halmozom a kisült hagymakarikákat.
Díszítésűl középre teszek egy szép pirospaprikát lilakáposztapürével töltve.
A lereszelt lilakáposztát,hagymát olajon pirítom,sózom,borsozom ,őrölt köményt,cukrot
hozzáadom,párolom,lesütöm,ecettel ízesítem,majd pürésítem botmixerrel.
A zöldségeket előkészítem--csoportosítom.Elkészítem a fűszeres olajat,sült burgonyás fűszerkeverékkel.A zöldségeket csoportonként megforgatom a fűszeres olajban,és a vajjal kikent tepsibe szépen elrakosgatom,majd a maradék olajat is rálocsolom.Sütőben megsütöm.
Tálaláskor még rászórok friss metélőt,oreganot.
Jó étvágyat kívánok.......MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése