2017. január 21., szombat

Lencseleves

Lencselevest készítettem, kis füstölt hús maradvánnyal,zöldséggel.
Gyorsan elkészül és nagyon finom....másodiknak zöldséges tésztát ettünk.

http://marizei.blogspot.hu/2016/02/zoldseges-pappardelle.html





Hozzávalók:

  • 25 dg lencse beáztatva
  • 1 hagyma ,kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma szelve
  • 25 dg füstölt sonka kockázva
  • 2 sárgarépa kockázva
  • 1 fehérrépa kockázva
  • kevés zeller lockázva
  • 2 kanál sűrített paradicsom
  • só,bors ,pötty vegeta/tartósító nélküli,babérlevél
  • 1 tojással csipetke
  • laza ,híg pirospaprikás rántás
A hagymát,fokhagymát olajon kissé megpárolom,hozzáadom a zöldségeket,később a lencsét,füstőlt húst,majd bőven felöntöm vízzel,ízesítem.Lassú tűzön puhára főzöm.Laza rántással berántom,csipetkét belefőzöm,és készen is van a finom leves.
Gazdagítható tejföllel.Ízesíthető ecettel.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése