2017. január 30., hétfő

Spenótos puliszka/polenta koszorú

Puliszka imádók vagyunk....barátaink is kedvelik,főleg a vegák.
Most  inkább nekik  ajánlom főételnek,mi pedig köretként fogyasztjuk,vagy csak így magában,amikor hús nélküli időszak van.
Gyorsan elkészíthető és finom.



Hozzávalók:

  • 15 dg polenta instant....vagy ugyanennyi kukoricadara
  • 1 kanál vaj
  • 5dg reszeltsajt
  • 1 zacskó baby spenót
  • olaj,fokhagyma,só,bors
  • mozarella
  • tálkányi zöldség pörkölt///maradék///
  • ruccola
Másfélszeres mennyiségű sós vízben főzöm állandó kevergetés mellett a polentát....
dara esetében ez legalább negyedóra.
Pár perc alatt besűrűsödik...ha kellő állagú készen van,hozzáadom a vajat,sajtot,ízesítem.
Előzőleg olajon,fokhagymával megfuttatott  baby spenótot--csinálok ..ez pillanatok alatt összeesik.Belekeverem a polentába.
Kivajazott üvegkoszorú formába teszem,megnyomkodom a tetejét,mehet a sütőbe 10 percre.
Kicsi pihentetés után nagy tálra borítom.
Díszítem a tetejét mozzarellával,ruccolával,közepébe egy tálka zöldségpörköltet helyezek.
Ha köretként fogyasztjuk,akkor szaftos ételek mellé ajánlom.
Ez vegetáriánusoknak készült.







Jó étvágyat kívánok---MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése