2017. január 12., csütörtök

Zöldségleves csirkeszárnnyal

Hideg időben a  meleg leves jól jön.....kicsi husikával, petrezselymes galuskával.
Hozzávalókat mindig megtaláljuk otthon...csak össze kell dobni.







Hozzávalók:

  • 5-6 csirkeszárny tisztítva,kettévágva
  • 3 db sárgarépa kockázva
  • 2 fehérrépa kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma szelve
  • fél kaliforniai paprika kockázva
  • 1 paradicsom héja nélkül  kockázva
  • 300gr mirelit zöldborsó
  • só,bors,vegeta,pirospaprika
  • 1 tojással,liszttel ,petrezselyemmel galuska
Fazékban olajon megpirítom a hagymát,fokhagymát,majd a paprika,paradicsom,husi
következik.Picit párolom,rászórom a pirospaprikát,zöldségeket,bőven felöntöm vízzel...ízesítem...lassú tűzön puhára főzöm,borsót is beleteszem.Petrezselymes galuskát kiskanállal beleszaggatom...5 perc alatt készen van.Tetejét bőven megszórom petrezselyemmel.
Finom,tartalmas leves a végeredmény.















Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése