Igazi,tanyasi kapirgáló kakasból általában finom levest ,pörköltet készítenek.
A leves elkészült,de a combok,mell nem került bele. Annyira szépséges hús volt,hogy
megúszta a pörköltes módot,inkább valami sültre vágytam.
Az is igaz,hogy egy kakasmell száraz,ezért gondoltam egyet,a májjal ,hagymával,sajttal
csináltam egy pikáns krémet,ezzel töltöttem meg a húst. Zacskós megoldás mindig bejön,így a kakaskám zacskóba költözött zöldségek társaságában...ott jól elvolt...finom vajpuha,omlós ,ízes
csoda lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- 1 db kakasmell
- 2 db kakascomb
- só,bors ,fűszeres csirkekeverék,rozmaring
- 2 sárgarépa félbevágva
- 1-2 fehérrépa félbevágva
- 3-4 szelet bacon feltekerve
töltelék:
- 1 db kakasmáj,kockázva
- 1 szelet házi füstöltszalonna kockázva
- 1 db lilahagyma
- 3 db kockasajt
- só,bors,pici oregano
A mellet középen a csont mellett bevágom,a bőrét felhúzom a közepe felé,majd 3 mélyedést vágok bele,...kiterítem,a combot kettévágom. csont mellett 2 mélyedés szintén.
Fűszerezem a húsokat.
Elkészítem a tölteléket.....összekeverem a májat,hagymát,sajtot,fűszereket,szalonnát,ezzel pakolom teli a kivájt mélyedéseket,a bőr visszakerül a húsra.
Sütőzacskóba helyezem a kakaska húst,zöldségeket,bacont...vajdarabokat is teszek közé, lezárom a zacskót. ....tűvel megszurkálom,hogy a gőz távozzon.
Tepsire helyezem a csomagot,sütőben megsütöm,amikor látom,hogy puhul a hús,felvágom a zacsit...pirosra sütöm.
A sült húst párolt káposztával,krumplival tálalom.
Isteni finom a szaft,friss puha kenyérrel...
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése