2015. február 4., szerda

Gombaleves.

Gombaleves a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik.
Lehet laskából,csiperkéből,barna gombából,vegyesen egyéb különleges fajtákkal..bármelyikkel 
készül az eredmény tökéletes.
Habarva,rántva vagy anélkül -ki hogyan szereti.
Nokival, gombóccal,tésztával,hússal lehet gazdagabbá tenni.


Hozzávalók:
  • 35 dg gomba..jelen esetben csiperke..tisztítva összevágva
  • 2 sárgarépa ..félbe majd szeletbe vágva
  • 1 fehérrépa...szintén
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors,vegeta,pirospaprika
  • 1 kanálnyi liszt
  • csigatészta...fél zacskóval
  • petrezselyemzöld


Olajon megpirítom a hagymát--rá a fokhagyma és a zöldségek mind...utána a liszt,ezzel is forgatom,majd a pirospaprika.Felöntöm kellő mennyiségű vízzel.Tehát annyival,amennyi levest akarok készíteni.Só,bors,vegeta megy bele.Lassú tűzön addig főzöm, míg a répa puha nem lesz.
Beleszórom a tésztát és együtt fő még kb.5-6 percet.Megszórom petrezselyemmel.
Szerintem ez a legegyszerűbb ,leggyorsabb elkészítés--mindent szinte egyszerre bele és nincs gond.



Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése