Hozzájutottam apróbb ,gusztusos darabokhoz.Nem volt rajta zsír sem--szóval nekem való.
Természetesen más hallal pl.afrikai harcsafilé,vajhal stb... is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 70 dg pangasius
- hal fűszerkeverék
- kukoricadarás ,magos panír
- 25 dg apró gomba,tisztítva félbevágva
- 2 evőnyi JULIENNE zöldségkeverék / szárított zöldségek,nagyobb darabokban/
- só,bors,chili
- 1 fej hagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma kockázva
- 3/4 bögrényi rizs
Rizst leöblítem ,forró olajon pirítom,majd felöntöm másfélszeres meleg vízzel,só,bors,esetleg vegeta ízesítés,fedő alatt főzöm, amikor félpuha elzárom alatta gázt.
A gombát wokban készítem.Forró olajon a hagymát pirítom,majd a fokhagyma kerül hozzá,utána a gomba.Vizet nem öntök alá ,fűszerezem,hozzáadom a Julienne keveréket is,és egy pötty chilit is,igy lesz pikáns íze.
A halat megforgatom a panírban , forró olajon--lehetőleg teflonban--mindkét oldalát megsütöm,ropogósra.Papírtörlőre szedem.
Halat,rizzsel,pikáns gombával tálalom. Citromról ne feledkezzünk meg!!!!
Jó étvágyat kíván....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése