2015. február 25., szerda

Spenót tükörtojással.

Spenótot lehet szeretni és utálni.Sok-sok ételt lehet készíteni főzelék,töltött göngyölt húsokat,tekercseket,tésztával bármivel.A spenót kedvenc fűszere a szerecsendió.
Most a legegyszerűbb változatot készítettem.




Hozzávalók:
  • 1 mirelit spenót
  • tej
  • liszt,
  • só,bors,szerecsendió,fél kávés cukor
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • tojás

Olajon megfuttatom a lisztet, fokhagymát rádobom ..rántást készítek.Tejjel felöntöm,

ráteszem az összetört jeges spenótot.Egyet forralom sózom,borsozom egy pötty szerecsendióval,
fél kávés cukorral ízesítem. A tojást forró olajra ráütöm ---fedőt teszek rá,megsütöm. 
Így elkészítve a fehérje bevonja a sárgáját...kívánság szerinti állapotra készítem.Tetejét sózom.
Tálalható  pirítóssal, bundás kenyérrel,pörkölttel,sültekkel,krumplival.
Mindenhogy finom.




Jó étvágyat kívánok....MARI



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése