Még csicsókás hangulatban vagyok,amíg lehet kapni.Nagyon megkedveltünk a kissé édeskés ízvilágot adó gumókat.
Azt tudjuk ,hogy nagyon egészséges diétában,cukorbetegeknek,szív és érrendszeri betegségekben szenvedőknek kimondottan ajánlott.
Próbálok minél több elkészítési módot ,receptet kitalálni.
Most épp köretként volt "nyertes".
Hozzávalók:
- 1 db szűzérme
- sertés fűszerkeverék,olaj
- só,bors
- 1 db nagyobb krumpli
- 2-3 db közepes csicsóka--tisztítva...1db a snackhez szeletelve
- fél kisebb zeller,vagy inkább egy karika
- petrezselyem
- 2 kanál vaj
- 2 kanál tejföl
A krumplit,csicsókát ,zellert kockázom ---sós vízben megfőzöm. Krumplitörővel összetöröm,vajat,tejfölt hozzáadom,sózom,borsozom és az apróra vágott petrezselymet belekeverem.
A húst papírtörlővel kicsit letörlöm.Teflonba kevés olajat teszek,a húsokat nagy lángon sütve,kérgesítem..kb.10perc. Utána előmelegített sütőbe teszem,fólia nélkül kb 15-20 perc alatt készre sütöm,félreteszem.
A csicsóka snacket olajban kisütöm.
Tálaláskor szeletelem föl a húst ,meglocsolom a hús zsírjával és a finom pürével ,snackkel fogyasztjuk.
Isteni,ahogy kiérződik a csicsóka íze.
Jó étvágyat kívánok.....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése