2015. február 18., szerda

Szűzérme--csicsókás,zelleres pürével,csicsóka snackkel.


Még csicsókás hangulatban vagyok,amíg lehet kapni.Nagyon megkedveltünk a kissé édeskés ízvilágot adó gumókat.
Azt tudjuk ,hogy nagyon egészséges diétában,cukorbetegeknek,szív és érrendszeri betegségekben szenvedőknek kimondottan ajánlott.
Próbálok minél több elkészítési módot ,receptet kitalálni.
Most épp köretként volt "nyertes".




Hozzávalók:
  • 1 db szűzérme
  • sertés fűszerkeverék,olaj
  • só,bors
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 2-3 db közepes csicsóka--tisztítva...1db a snackhez szeletelve
  • fél kisebb zeller,vagy inkább egy karika
  • petrezselyem
  • 2 kanál vaj
  • 2 kanál tejföl
A szűzérmét előző este fűszerkeverékkel bedörzsölöm,olajjal kissé meglocsolom,hűtőbe teszem.
A krumplit,csicsókát ,zellert kockázom ---sós vízben megfőzöm. Krumplitörővel összetöröm,vajat,tejfölt hozzáadom,sózom,borsozom és az apróra vágott petrezselymet belekeverem.
A húst papírtörlővel kicsit letörlöm.Teflonba kevés olajat teszek,a húsokat nagy lángon sütve,kérgesítem..kb.10perc. Utána előmelegített sütőbe teszem,fólia nélkül kb 15-20 perc alatt készre sütöm,félreteszem.
A csicsóka snacket olajban kisütöm.
Tálaláskor szeletelem föl a húst ,meglocsolom a hús zsírjával és a finom pürével ,snackkel fogyasztjuk.
Isteni,ahogy kiérződik a csicsóka íze.



Jó étvágyat kívánok.....MARI


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése