étel lett ,hozzá pirított tarhonya,savanyúság..
Kell ennél jobb ebéd!
Hozzávalók
- 400gr csirkeszárny 2 izületes,kettévágva
- 500gr csirkezúza tisztítva kettévágva
- 400 gr csirkemáj tisztítva egyben hagyva
- 1 szelt házi füstöltszalonna kockázva
- 3 fej hagyma kockázva
- 3+3 gerezd fokhagyma kockázva+reszelve
- 1,5-2 dl sűrített paradicsom
- só,bors,kicsi vegeta/házi/ chilidara,pötty oregano,3-4 babérlevél....pirospaprika
- 300 gr tarhonya
- olaj
A szalonnát megsütöm,hozzáadom a hagymát,fokhagymát...párolom,majd a pirospaprikát.
Ráöntök másfél bögre vizet,paradicsompürét,fűszereket. Főzöm kb .10 percet majd először a zúzát teszem bele,fél óra után a csirkeszárnyat,ha megpuhultak akkor a májat.
Készre ízesítem......finom ,sűrű a szaftja ...az íze a fűszerektől,babérlevéltől,csípőstől nagyon
finom lesz.
A tarhonyát először olajon aranybarnára pirítom,majd felöntöm forró vízzel////óvatosan,mert
nagyon rotyog//// sózom ,fedő alatt puhára főzöm.
A szaftos ,pörköltszerű husikat tarhonyával ,vegyes savanyúval tálalom.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése