2017. február 4., szombat

Csirkeszárny+zúza+máj tarhonyával

Csirkeszárnyat zúzával, májjal hoztam össze....egy finom szaftos,pörköltszerű
étel lett ,hozzá pirított tarhonya,savanyúság..
Kell ennél jobb ebéd!








Hozzávalók

  • 400gr csirkeszárny 2 izületes,kettévágva
  • 500gr csirkezúza tisztítva kettévágva
  • 400 gr csirkemáj tisztítva egyben hagyva
  • 1 szelt házi füstöltszalonna kockázva
  • 3 fej hagyma kockázva
  • 3+3 gerezd fokhagyma kockázva+reszelve
  • 1,5-2 dl sűrített paradicsom
  • só,bors,kicsi vegeta/házi/ chilidara,pötty oregano,3-4 babérlevél....pirospaprika
  • 300 gr tarhonya
  • olaj
A szalonnát megsütöm,hozzáadom a hagymát,fokhagymát...párolom,majd a pirospaprikát.
Ráöntök másfél bögre vizet,paradicsompürét,fűszereket. Főzöm kb .10 percet majd először a zúzát teszem bele,fél óra után a csirkeszárnyat,ha megpuhultak akkor a májat.
Készre ízesítem......finom ,sűrű a szaftja ...az íze a fűszerektől,babérlevéltől,csípőstől nagyon
finom lesz.
A tarhonyát először olajon aranybarnára pirítom,majd felöntöm forró vízzel////óvatosan,mert 
nagyon rotyog//// sózom ,fedő alatt puhára főzöm.

A szaftos ,pörköltszerű husikat tarhonyával ,vegyes savanyúval tálalom.






Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése