Az egyik legfinomabb húsleves marhahúsból készül.Nagyon finom rostélyosom volt.
Főtt husihoz én a paradicsommártást szeretem,a család többi tagjai pedig a hagymamártást...
kevéske krumplival.Szóval így lett mindkettő......
Hozzávalók:
Leves:
- 2 szelet marha levesnek való---rostélyos
- 4 db sárgarépa félbevágva
- 2 db fehérrépa félbevágva
- fél zeller
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom...héja nélkül
- zellerlevél ha van,vagy zellerszár
- 1 kisebb krumpli...egészben
- káposzta,kelkáposzta csík
- só,10 szem bors vegyes,kevés vegeta/házi/
- cérnametélt
Paradicsommártás:
- 1 üveg sűrített paradicsom
- olaj
- liszt
- só,cukor vagy mesterséges ízesítő
- pici csípős
Hagymamártás:
- 2 fej hagyma,kockázva
- liszt
- 1 kis pohár tejföl
- só,bors,pötty ecet,pötty cukor
Krumpli:
- 3 szem krumpli kockázva
- olaj
A megmosott húst hideg vízben oda teszem főni.Ha felforrt,leszedem a habot,beleteszem a zöldségeket,ízesítőt...lassú tűzön puhára főzöm.Elzárom a gázt..és egy fél pohár hideg vizet öntök rá.
Tésztát sós vízben kifőzöm. Levest leszűröm.
Közben elkészítem a mártásokat.
Paradicsommártás.....olajon megpirítom a lisztet,pici pirospaprikát is teszek rá,felöntöm kevés vízzel és a paradicsompürével...ízesítem...Ha cukorral készítem,akkor egy pici cukrot karamelli
zálok,és utána liszt stb.
Forralom egyet és készen is van.
Hagymamártás...olajon a hagymát,pici cukorral aranysárgára pirítom,sózom,majd lisztet hozzáadom...öntök rá kevés vizet ,tejfölt...ízesítem,botmixerrel pürésítem.A végén,ha felforrt még pötty ecettel savanyítom egy kicsit.
A kockázott krumplit megfőzöm,leszűröm..Kevés olajon megforgatom.
Tálaláskor lehet a tésztát együtt is a levesben vagy külön tálkában tálalva asztalra tenni.
A főtt húst a zöldségekkel együtt tálalom.....mellé külön-külön a mártásokat és a krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése