Karfiol pedig ott vigyorgott rám a zöldségpulton...hát??...püré lett.
Zöldségpürék változatossá teszik az étrendünket és fincsik is.
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke--tisztítva---kettévágva...csirke fűszerkeverékkel szórva
- 6 db gomba tisztítva....apróra vágva
- 1 szelet füstőlt szalonna kockázva
- 4 db zsemle
- 4 db tojás
- só,bors,petrezselyem
- 1 db hagyma--kockázva
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 db sárgarépa..hasábra vágva
- 2 db sárgarépa ..hasábra vágva
karfiolpüré
- 1 db karfiol ....főzve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 db zőldfűszeres sajtkocka
- 2 kanál reszelt füstöltsajt
- 1 kanál vaj,kanál tejföl
- só,bors,metélőhagyma
Olajon kisütöm a szalonnát,hozzáadom a hagymát,fokhagymát ..pirítom,majd a gombát,sózom,
borsozom..lepirítom,hagyom kihűlni.Utána a tejben áztatott zsemlét,tojást,fűszereket, összedol-
gozom. A félbe vágott fűszerezett csirke bőrét fellazítom,mellét bevagdosom,megtöltöm a gombás töltelékkel.Olajozott tepsibe teszem,bőrével,töltelékkel felfelé. Tetejére rozmaringot szórok,olajjal meglocsolom.Sütőben először fólia alatt kb.40 percet ,majd fólia nélkül és melléteszem a fűszerezett krumplit,sárgarépát...együtt pirosra sütöm.
A karfiolt jól megfőzöm,leszűröm.A sajtot,fokhagymát,vajat ,tejfölt,füstölsajtot,fűszereket hozzáadom,villával összetöröm,metélőhagymával megszórom.
A finom,gombás töltött csirkét a sült zöldségekkel,karfiolpürével tálalom.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése