2017. február 21., kedd

Gombás töltött csirke,zöldséggel,karfiolpürével

Hétvégén sütöttem a töltött csirkét.Általában májas tölteléket készítek,most gombás lett.
Karfiol pedig ott vigyorgott rám a zöldségpulton...hát??...püré lett.
Zöldségpürék változatossá teszik az étrendünket és fincsik is.











Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke--tisztítva---kettévágva...csirke fűszerkeverékkel szórva
  • 6 db gomba tisztítva....apróra vágva
  • 1 szelet füstőlt szalonna kockázva
  • 4 db zsemle
  • 4  db tojás
  • só,bors,petrezselyem
  • 1 db hagyma--kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve

  • 2 db sárgarépa..hasábra vágva
  • 2 db sárgarépa ..hasábra vágva
karfiolpüré

  • 1 db karfiol ....főzve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 db zőldfűszeres sajtkocka
  • 2 kanál reszelt füstöltsajt
  • 1 kanál vaj,kanál tejföl
  • só,bors,metélőhagyma


Olajon kisütöm a szalonnát,hozzáadom a hagymát,fokhagymát ..pirítom,majd a gombát,sózom,
borsozom..lepirítom,hagyom kihűlni.Utána a tejben áztatott zsemlét,tojást,fűszereket, összedol-
gozom. A félbe vágott fűszerezett csirke bőrét fellazítom,mellét bevagdosom,megtöltöm a gombás töltelékkel.Olajozott tepsibe teszem,bőrével,töltelékkel felfelé. Tetejére rozmaringot szórok,olajjal meglocsolom.Sütőben először fólia alatt kb.40 percet ,majd fólia nélkül és melléteszem a fűszerezett krumplit,sárgarépát...együtt pirosra sütöm.

A karfiolt jól megfőzöm,leszűröm.A sajtot,fokhagymát,vajat ,tejfölt,füstölsajtot,fűszereket hozzáadom,villával összetöröm,metélőhagymával megszórom.
A finom,gombás töltött csirkét a sült zöldségekkel,karfiolpürével tálalom.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése