Én egy kicsit eltértem a hagyományostól,kevesebb cukorral,citrommal,lime-vel
ízesítettem .Így pikáns lekváram lett. Megkóstoltuk --finom.
Hozzávalók:
- 3 kg tisztított sárgabarack
- 1.5 kg cukor
- 1 db lime karikázva
- 1 db citrom karikázva
- 1 zacskó dzsemfix
keményebbeket is,lecukrozom,állni hagyom fél napot,időnként kavarok egyet rajta.
Felteszem főni,beleteszem a citromot,lime-ot,lassú tűzön főzöm,kevergetem.
Amikor puha,darabos,hozzáadom a dzsemfixet--előírás szerint.
Amíg főzőcskézem a lekvárt,előkészítem az üvegeket,kimosva,kifőzve,kiszárítva
sorakoztatom.
A forró lekvárt beleteszem az üvegekbe,cellofán,patentzár...és fejre állítom
negyed órát.Utána bélelt kosár--bele az üvegek,takaróval letakarom és hagyom kihűlni.
Majd végső helyére sorakoztatom a kamra polcán.
Megkóstoltuk,pikáns íze van,nem szeretjük a túl édes lekvárokat.
Nem romlik meg,bár tudom--kevés cukor van benne.
Kívánok jó étvágyat....Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése