2014. július 18., péntek

Egytálétel...........újrahasznosítás Zsuzsi ötlete alapján.

Zsuzsinak fantasztikus lucskos káposztáját kóstoltuk.
Édesanyja --délvidéki ---csodálatosan főzött,így másfajta
lucskos káposzta receptet tanulhattam meg.......köszi Marcsa.
Én egy kicsit átvariáltam----hűtőből újrahasznosítva.
Nemcsak én vagyok félretevős, ha több a hús---így születnek a legfinomabb ételek.
Újrahasznosítás--mindenkor!!

Csabánál is olvastam hogy félretesz húsikat.



Hozzávalók:
  • fél pulykanyak--felvágva
  • 35 dg sertéscsülök,kockázva
  • 1 szelet házi füstölt szalonna ,kockázva
  • 3 db hagyma--kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma kockázva
  • fél paprika kockázva
  • 1 db paradicsom --héja nélkül,kockázva
  • 1 bögre fejtett bab
  • 1 közepes friss fejes káposzta ujjnyi vastag csíkra vágva 
  • olaj,só,bors,kevés vegeta,pirospaprika,kapor
  • fél kanálnyi ecet
A szalonnát olajon kisütöm,hozzáadom a hagymát,fokhagymát,paprikát,
paradicsomot,pirospaprikát---pörköltalapot készítek.
Ráöntök annyi vizet,hogy a beletett pulykanyakat ellepje.
Fűszerezem,főzöm. Kb.30 perc után adom hozzá a sertéscsülköt--fedő alatt párolom.
Amikor puhulni kezdenek a húsok a bab és a káposzta kerül az edénybe.
Mindig csak annyi vizet öntök hozzá,hogy ellepje az ételt.Ecetet is hozzáadom.
Lassú tűzön puhára fő. Kaporral ízesítem.
Tejföllel is lehet gazdagítani.
Friss puha kenyérrel mennyei.
Zsuzsi és édesanyja--Marcsa marhalábszárral készítette bab nélkül.
Bográcsban is szuper!!!!


Jó étvágyat kívánok....Mari

1 megjegyzés: