2014. július 31., csütörtök

Egy kis hidegtál...hétköznap.

Szeretem a hidegtálakat....készíteni is.




Hozzávalók:
  • 1 db dagadó felső része--kiterítve,klopfolva
  • 1 zacskó bacon
  • eidami lapkasajt
  • 5 dg reszelt sajt
  • 1 szelet füstölt szalonna kockázva
  • 3 db tojás
  • pár kocka füstölt kolbász
  • 1 hagyma --karikázva
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • fél paprika
  • egy paradicsom héja nélkül,kockázva
  • só,bors,oregano
  • cukkini --sajtvágóval szeletelve
  • mozzarella
  • koktélparadicsom
  • aszalt paradicsom
  • Feta sajt
  • margarin
  • zöldfűszerek,zsálya,,rozmaring
  • ribizli,pár szem szőlő
  • salátalevél a díszítéshez
Olajon pirítom a szalonnát,rádobom a hagymát,fokhagymát,majd a paprikát,
paradicsomot,kolbászkockát.A tojást felverem sózom,borsozom --ráöntöm
az alapra---laza rántotta lesz.
Az előkészített ,fűszerezett téglalap alakú dagadóra teszem a lapkasajtot,erre a 
finom rántottát,majd a reszeltsajtot.



Szorosan feltekerem-majd a baconnal körbe-körbe.
Margarinozott jénaiba teszem, zőldfűszerrel megszórom. Megsütöm.




Ha készen van,kihűtöm...legalább fél napra hűtőbe teszem.
A cukkinit sütőlemezen megsütöm...sózom,borsozom,olajjal meglocsolom.
Egy nagy tálat salátával kibélelek,a hideg husit vékony szeletre vágva sorakoztatom
középen.Körbe rakom a cukkiniba tekert mozzarellával,paradicsommal.
A FETA-t szeletre vágva ,rá az aszalt paradicsom,balzsamecetkrém.
Díszítem szőlővel,ribizlivel.

Jó étvágyat kívánok...Mari







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése