2014. július 3., csütörtök

Császármorzsa meggymártással...

Régen készítettem császármorzsát,most itt a meggyszezon is....megszületett a nasi.
Egy jó leves után  tökéletes.
Nincs vele sok macera....meggymártás meg csak jött.
Tudom jó lekvárral  trendi.


Hozzávalók:
  • 30 dg búzadara
  • 3 db tojás
  • 4.5 dl  meleg  tej
  • 3 evő cukor
  • vaníliás cukor
  • fél kg meggy
  • 1 db főzőtejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 1-2 citromkarika
  • margarin
A tojássárgákat,cukorral,meleg tejjel elkeverem és a grízzel összedolgozom,félreteszem.
Fél óra múlva a felvert fehérjével vegyítem.
Egy teflon serpenyőben forró margarinra öntöm a masszát,állandóan kevergetve,hogy 
morzsás legyen,piruljon.
Meggymártásnál   ..forró vízbe dobom a meggyet,citromkarikát,fahéjat,cukrot.
Egyet rottyan ... tejszínnel,liszttel behabarom 2 percet fő..készen is van.
Császármorzsát ,meggymártással tálalom.


Jó étvágyat kívánok..Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése