2014. július 1., kedd

Pulykanyakpörkölt tarhonyával.

A pulykanyakat lehet utálni, de imádni is.Én az utóbbi csoportba tartozom.
Annyira finom étkeket lehet készíteni belőle.....leves,székelykáposzta,pöri..
Lényeg,hogy jó cupp- cuppos legyen......persze aki szereti.




Hozzávalók:

  • 1 db méretes pulykanyak,tisztítva kb. 3-5cm-es darabra vágva
  • 20dg pulykacomb kockázva
  • 10 dg házi füstölt szalonna kockázva
  • 3-4 hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma vágva
  • 1 db paprika kockázva
  • 1 db paradicsom kockázva---héja nélkül
  • pirospaprika
  • só,durva bors,egy pötty oregano,kevés vegeta
  • 1 kisebb zacskó tarhonya
  • olaj
A szalonnát kisütöm,rádobom a hagymát--aranysárgára pirítom,fokhagyma,
paprika,paradicsom következik,végül pirospaprika.....jó pörköltalap készüljön.
Beleteszem a húst, kevés vizet öntök alá,inkább pótolom menetközben.
Sózom,borsozom,fűszerezem.Lassú tűzön puhára főzöm.
Csípőssel ízesíthető.
A tarhonyát olajon megpirítom,forró vízzel felöntöm,sózom,borsozom,pici fokhagyma-
porral megszórom....puhára főzöm.
A jó szaftos pörköltet tarhonyával fogyasztjuk,mellé uborkasaláta vagy kovi ubi .
Bográcsban elkészítve ....mennyei..

Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése