Annyira finom étkeket lehet készíteni belőle.....leves,székelykáposzta,pöri..
Lényeg,hogy jó cupp- cuppos legyen......persze aki szereti.
Hozzávalók:
- 1 db méretes pulykanyak,tisztítva kb. 3-5cm-es darabra vágva
- 20dg pulykacomb kockázva
- 10 dg házi füstölt szalonna kockázva
- 3-4 hagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma vágva
- 1 db paprika kockázva
- 1 db paradicsom kockázva---héja nélkül
- pirospaprika
- só,durva bors,egy pötty oregano,kevés vegeta
- 1 kisebb zacskó tarhonya
- olaj
paprika,paradicsom következik,végül pirospaprika.....jó pörköltalap készüljön.
Beleteszem a húst, kevés vizet öntök alá,inkább pótolom menetközben.
Sózom,borsozom,fűszerezem.Lassú tűzön puhára főzöm.
Csípőssel ízesíthető.
A tarhonyát olajon megpirítom,forró vízzel felöntöm,sózom,borsozom,pici fokhagyma-
porral megszórom....puhára főzöm.
A jó szaftos pörköltet tarhonyával fogyasztjuk,mellé uborkasaláta vagy kovi ubi .
Bográcsban elkészítve ....mennyei..
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése