Lényege,hogy óvatosan bevagdossuk,töltsük mindenféle földi jóval --irány a sütő.
Részletekre is figyelni kell...
Hozzávalók:
- egyforma méretű,közepes krumplik
- tőltéshez:bacon,sajt,hagyma,kolbász,paprika,paradicsom,zsályalevél
- olajhoz,só,bors,fokhagymapor,rozmaring
A krumplit meghámozom,és mindegyik aljáról egy szeletet levágok,hogy szépen üljön a tepsiben.Aztán vékony csíkokat vágok bele kb.2/3-nyira.Közben olajat összekeverek sóval,borssal,fokhagymaporral,rozmaringgal,ezzel óvatosan megkenegetem a vágásokat.
A mélyedésekbe sorakoztatom a bacont, következő,hagyma,kolbász,sajt,paprika,paradicsom.
A kés élével egy kicsit megnyitom úgy simán berakható.Zsályaleveleket is szúrok közé,ha van.
Sózom,borsozom.
Kivajazott jénaiba sorakoztatom,még meglocsolom a fűszeres olajjal,tetejére vajdarabkákat teszek.Fél bögre vizet öntök alá.Először ráteszem a jénai tetejét kb.fél órát,majd anélkül,állandó locsolgatás mellett pirosra sütöm.
Lehet köret, savanyúval is finom,vegyes zőldsalival,vagy egyszerűen egy fűszeres joghurtos öntettel......lehet válogatni.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése