Olyan alapanyagokat kell összeválogatni,hogy magától álljon össze,zselatin nélkül.
Készítettem egy jó adagot!
Fogyasztáskor citromlével meglocsolom...isteni!!
Hozzávalók:
- 2 köröm felvágva
- 1 db első csülök + 30 dg csülök sovány
- 40 dg füstölt csülök
- 20 dg bőrke
- orr,fűl--ha van
- só,bors,vegeta, szemes bors 15 db
- 3 fej fokhagyma
- 1 hagyma
- 1-2 csípős paprika
- 2 sárgarépa a díszítéshez
- 2 főtt tojás
Amikor készítem egy nagy fazékba berakom,annyi vízzel öntöm fel,hogy bőven ellepje.
Ízesítem.Lassú tűzön addig főzöm,míg annyira puha lesz,hogy a csontról leesik.
Kiszedem a húsokat,felszeletelem,a csontról pedig leszedem a finom ,ragacsos bőrös húst.
Az előkészített tányérokra egyformán elosztom a főtt húsokat,rákarikázok egy szelet tojást is.
A levet félrehúzom,és egy pohár hideg vízzel felöntöm,kitisztul a lé.Utána szűrön átszűröm.
A tányérokon lévő húsokra óvatosan rámerem a finom levet.
Én zselatin nélkül készítem.Ha úgy néz ki,hogy nem fog rendesen megdermedni,akkor lehet
hozzá adni zselatint.
Hűvös helyen,kamrában hamar megdermed.Óvni kell a fagytól.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése