2015. január 14., szerda

Pulykaszárnytő sült céklával,cukkinivel

Pulykaszárny nem mindig látványos a hentespultnál.Most "kecses" szárnytővel találkoztam,
megtetszett.
Finom étel készült belőle,nem bántam meg.



Hozzávalók:

  • 6 db pulyka szárnytő--kisebb darabok
  • 1 zacskó főtt cékla--készen kapható
  • 1 cukkini
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só,bors ,fokhagymás fűszerkeverék,balzsamecetkrém
A pulykahúst megtisztítom fűszerkeverékkel fűszerezem,olajjal meglocsolom ,egy napot hűtőben érlelem.
Tepsiben,olajat ráöntve megpirítom a husit fokhagymával,fehérbort aláöntöm,először
fólia alatt,majd anélkül pirosra sütöm.
A főtt céklát átpucolom,karikára vágom--ugyanúgy a cukkinit.
Kevés forró olajon megsütöm mindkét zöldséget,sózom,borsozom.
Tálaláskor a hús mellé rendezem a cukkinit,céklát---bőven meglocsolom balzsamecetkrémmel.



Jó étvágyat kívánok...MARI

2 megjegyzés: