legjobban a pulykanyakas változat jön be mindenkinek.
Ne utáljátok a pulykanyakat!!
Ez egy jó nagy adag lesz--nem baj melegítve még finomabb!
Érdemes nagyobb edényben készíteni!
- 1 db nagyobb pulykanyak--hentes darabolja
- 70-80 dg pulyka comb-- kockázva
- 2 szelet házi füstölt szalonna--csíkozva
- 2 fej hagyma kockázva
- 4 gerezd fokhagyma
- paprika
- só,bors,csombor
- 1-2 kanál paradicsompüré
- 1.5 kg savanyú káposzta
- 1 tejföl
- 1 kanál liszt
- csípős paprika
A combot is áttisztítottam,kockáztam.A kétféle húst egy nagyobb edénybe teszem,felöntöm
először hideg vízzel,átmosom,majd meleg vízben áztatom kb.5 percet.Leszűröm,ráengedem a hideget,és hagyom lecsöpögni.
A szalonnát olajon kisütöm,majd rádobom a hagymát,fokhagymát--pörköltalapot készítek.
Beleteszem a húsikat--egyet forralom,hozzáadom a savanyú káposztát.....ha kell átmosom,
mielőtt bekerül a többi közé.Öntök hozzá egy bögre vizet,az egészet felforralom,ha kell pótolom a vizet.Ízesítem,sóval,borssal esetleg egy kis vegetával,csomborral,paradicsompürével.
Fedő alatt lassú tűzön puhára főzöm.Liszt,tejföl keverékkel behabarom.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése