2015. január 9., péntek

Székelykáposzta--pulykanyakkal,pulykacombbal.

Székelykáposzta is a kedvenc ételeink közé tartozik.Készítettem mindenféle húsival,de 
legjobban a pulykanyakas változat jön be mindenkinek.
Ne utáljátok a pulykanyakat!!
Ez egy jó nagy adag lesz--nem baj melegítve még finomabb!
Érdemes nagyobb edényben készíteni!








Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb pulykanyak--hentes darabolja
  • 70-80 dg pulyka comb-- kockázva
  • 2 szelet házi füstölt szalonna--csíkozva
  • 2 fej hagyma kockázva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • só,bors,csombor
  • 1-2 kanál paradicsompüré
  • 1.5 kg savanyú káposzta
  • 1 tejföl
  • 1 kanál liszt
  • csípős paprika
A pulykanyakat megtisztítom,az esetleges szilánkokat ,csontdarabokat kiszedem.
A combot is áttisztítottam,kockáztam.A kétféle húst egy nagyobb edénybe teszem,felöntöm
először hideg vízzel,átmosom,majd meleg vízben áztatom kb.5 percet.Leszűröm,ráengedem a hideget,és hagyom lecsöpögni. 
A szalonnát olajon kisütöm,majd rádobom a hagymát,fokhagymát--pörköltalapot készítek.
Beleteszem a húsikat--egyet forralom,hozzáadom a savanyú káposztát.....ha kell átmosom,
mielőtt bekerül a többi közé.Öntök hozzá egy bögre vizet,az egészet felforralom,ha kell pótolom a vizet.Ízesítem,sóval,borssal esetleg egy kis vegetával,csomborral,paradicsompürével.
Fedő alatt lassú tűzön puhára főzöm.Liszt,tejföl keverékkel behabarom.









Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése