finom mártással pedig tökéletes .
Hozzávalók:
- 6db létszámtól függően,kacsacombok...
- só,bors,rozmaring
- 8-10 gerezd fokhagyma
- egy pohár száraz fehérbor
- 2 db édesburgonya---kevesebb mennyiség,mint a másikból...
- 4-5 körte
- vaj
- fél pohár vörösbor
- ha kell kevés cukor
- rozmaring
- 1 főzőtejszín
Kivajazott tepsibe helyezem,bőrével lefele..öntök rá kb. fél pohár olajat--lefedem,hűtőbe teszem egy éjszakára.Másnap amikor készül ,aláöntöm a fehérbort kb.1-2 dl-t,mennyiségtől függően,és a megtisztított gerezdekben hagyott fokhagymát.Először fólia alatt,majd anélkül,és megfordítom ropogós pirosra sütöm..
Ez a recept,veszprémi rokon--Marcsa receptje.
Az édesburgonyát megtisztítom --karikára vágom,olajban megsütöm--papírtörlőre szedem.
A körtéket megtisztítom ,kockázom,citromos vízbe teszem.Vajat megolvasztom rádobom a lecsöpögtetett körtét,hozzáadom a vörösbort ,lassú tűzön puhára főzöm.Ha kész a tejszínt beleöntöm,pici rozmaringgal megszórom,ha kell egy kis cukrot adok hozzá. Durva püré állagú legyen,ízénél egy picit érződjön a rozmaring.
A finom fokhagymás kacsasült édesburgonyával,rozmaringos körtepürével fantasztikus ízharmóniát alkot......érdemes volt összehozni.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése