2016. január 9., szombat

Laza bableves---maradékból

Ünnepek után vagyunk--látom blogtársaim is  újrahasznosítanak---maradékokból alkotunk finomságokat. Nálam a hűtőben mindig van olyan kis csomagocska ,ami akkor kerül be amikor vagy több húsit veszek,vagy  több masszát keverek be..pl...töltött káposztához ....most ebből volt vagy 25-30 dg-ra való.Maradt egy öklömnyi édes káposzta is....és ez+az.







Hozzávalók:...családi adag..kb.4 főre

  • 25-30 dg-nyi bekevert ,töltött káposztához való.....darált hús+rizs+fűszerek+tojás,az a keverék amit készíteni szoktunk.....ebből gombóc 10 db
  • 1 zacskó fejtett bab--mirelit
  • 1 kicsi fej édes káposzta csíkozva
  • 2db sárgarépa karikázva
  • 2 karika zeller kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 4 fokhagyma szelve
  • 1 szelet füstölt szalonna csíkozva
  • kis maroknyi csigatészta
  • 4 kanál paradicsompüré
  • só,bors,vegeta
  • 5-6 babérlevél
  • kevés,laza pirospaprikás rántás
  • ízlés szerint lehet ecet,balzsamecet,tejföl
Fazékban olajon megpirítom a szalonnát,rádobom a hagymát,fokhagymát ..sózom,párolom egy kicsit,majd a répát,zellert is ...ráöntök vagy másfél liter vizet,paradicsompürét,ízesítem.
Főzöm ,beleteszem  a gombócot ,majd a babot adom hozzá,amikor puhul akkor a káposztát,végül belefőzöm a tésztát is...laza rántással rottyan egyet és készen is van.




Jó étvágyat kívánok......MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése