Elkészíteni nem ördöngösség.
Hozzávalók:
- 1db levelestészta--nyújtott
- 80 dg pulykacomb
- 1 szelet füstölt szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- só,bors,pulyka fűszerkeverék,oregano
- magos mustár
- 5 dg reszeltsajt
- hagyma,fél paprika,fél paradicsom
- olaj
- 2-3 szelet tejben áztatott,kinyomkodott kenyér
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dg vegyes magvak
- 1 tojás a kenéshez
A pulykát megtisztítom,majd bevagdosom,fűszerezem,mélyedésekbe füstőlt szalonnacsíkokat,fokhagyma szeleteket teszek...mustárral is megkenem.
Olajat öntök a tepsibe,beleteszem bőrével lefele a pulykacombot,ráhalmozom a felkarikázott hagymát,paprikát,paradicsomot...tetejét is jól meglocsolom olajjal,mellé öntök egy bögre vizet.
Először fólia alatt,majd megfordítom a húst,fólia nélkül sütöm pirosra.
Ha kihűlt összevágom,majd robotgéppel összeaprítom a húst.Adok hozzá kockázott hagymát,áztatott kenyeret,sót ha kell borsot,tojást,petrezselymet,sajtot.. jól összedolgozom.
Hengert formázok a masszából.
A kitekert levelestészta közepére teszem a húshengert és szorosan feltekerem,sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem.
Tetejét megkenem tojással,megszurkálom hústűvel,megszórom a vegyes magkeverékkel.
Sütőben pirosra sütöm.
Még volt levelestésztám--csillagalakúval kiszaggattam,azt is megsütöttem,díszíteni lehet vele a tálat.
Hidegen tálalom,csak a tálon szeletelem fel.
Salátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok ..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése