2016. január 24., vasárnap

Pisztráng krumplival,fűszeres lime mártással

Végre rászántam magam,hogy kipróbálom a pisztrángot sütőben sütni.Másik változat a bő forró olajban kisütni   stb.
Nem igényel sok munkát,finom ebéd a végeredmény.




Hozzávalók:

  • 1 doboz pisztráng--2db
  • 1 szelet füstölt szalonna lehelet vékony csíkra vágva
  • 2 kanál margarin
  • snidling,kakukkfű,só,bors
  • 1 citrom
  • 1/2 lime
  • fél doboz tejföl
  • citromos zöldfüszerkeverék
  • kiskanál liszt
  • krumpli....hasábra vágva..5 percig főzve,majd leszűrve...olajban pirosra sütve
A halat megtisztítom,beírdalom.Sózom,borsozom.A mélyedésekbe --minden másodikba szalonnát teszek,a többibe pedig a margarinos ,snidlinges,kakukkfüves,borsos krémet tömködöm, rákenek a halakra is,és a belsejébe  teszem a többi krémet..3 citromkarikát is.
Kimargarinozott tepsibe teszem a halakat.
Sütőben pirosra sütöm..közben egyszer óvatosan megforgatom.
2 kanálnyi margarint megolvasztok rászórok 1 kiskanálnyi citromos zöldfűszerkeveréket,lisztet
kicsit pirítom,végül a tejfölt.2-3 karika limet is beleteszek.Kézi habverővel kevergetem,nem csomósodik.
A krumplit leírt módon elkészítem.
A ropogós halat,sült krumplival és a finom fűszeres limes mártással tálalom.









Jó étvágyat kívánok....MARI

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jol nez ki es egeszseges! Mivel Amerikaban elek, tudnal informaciot vagy fotot kuldeni a ciromos fuszerkeverek osszetetelerol? Koszonettel, Hajni

    VálaszTörlés