2016. január 23., szombat

Tepertő zsírban


A hentesnél ki volt rakva kacsaháj,bőr volt is rajta egy kis husi...nem kellett sokáig nézegetni,már magam előtt láttam a friss kisült töpit ,zsírt.
Ez kalória bőven,ilyen is kell néha...ki ne szeretné a töpörtyűt  vagy tepertőt,kinek hogy tetszik.
Zsírban ,összetörve egy kicsit  lila hagymával, paradicsommal,paprikával bármivel,finom puha kenyérrel ez isteni.



Hozzávalók:
  • 1 kg kacsaháj,bőr,nyesedék...tisztítva,apró kockára vágva
  • ízlés szerint só


Az elkészített zsírnak valót teflon edénybe feltettem..egy fél pohárnyi vízzel sülni.
Először fedő alatt,majd anélkül lassú tűzön pirosra sütöttem,saját zsírjában.
Imádom a töpit,külön a zsírt is,de most azt szerettem volna,hogy együtt legyenek,így mikor kihűlt robotgéppel egy kicsit összetörtem a kisült töpit a zsírral...egyneműbb lett az állaga.
Kihűtöttem.
Én megsóztam egy kicsit mielőtt összetörtem.
Hagymával,zöldséggel isteni.  Tanulság--többet kell készíteni,mert hamar elfogy!!!




Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése