2017. június 11., vasárnap

Sültcsirke-újkrumpli-pok choi-sült káposzta

Csirkét akartam sütni,újkrumplival....aztán volt maradék lilakáposzta,azt megsütöttem és ott 
várakozott a hűtőben egy csokor Pak Choi....igy lett ezekkel egy jó ebédecske.
Pok Choival csak most találkoztam...próbáltam salit varázsolni belőle.
A csirke sem a  megszokott,mert sütés előtt kapott egy kicsi szarvasgombás olajos spriccet.













Hozzávalók::

  • csirkecombok,csirkeszárnyak
  • csirke fűszerkeverék
  • házi füstölt szalonna csíkozva
  • szarvasgomba olaj--spray
  • vaj,friss fűszerek...zsálya,kakukkfű,rozmaring,fokhagyma
  • új krumpli
  • petrezselyem
  • 1 csomag Pok Choi
  • só,bors,balzsamecetkrém
  • olaj
  • fél lilakáposzta
A csirkehúst fűszerezem--kivajazott tepsibe teszem,közé fokhagymagerezdeket..tetejére szalonnacsíkok...szarvasgomba olajos spricc...friss fűszerek..két kanálnyi olaj.
A húst sütőben pirosra sütöm,fólia nélkül.

A krumplit tisztítom,félbe vágom,sós vízben megfőzöm,leszűröm.Olajon megpirítom,petrezselyemmel megszórom.

A lilakáposztát vastagabb csíkokra vágom. Wookban olajat forrósítok,beledobom a fokhagymát,rá a lilakáposztát---roppanósra sütöm.Ízesítés só,bors,pötty cukor,balzsamecet.

Pok Choit megmosom,leszárítom,félbe vágom. Olajon mindkét oldalát megsütöm,pár perc alatt. Ezt is sózom,borsozom,balzsamecetkrémmel ízesítem....vegyes magokkal megszórom.

A finom csirkehusit petrezselymes krumplival, sült káposztával,magos Pok Choival  fogyasztjuk.....különleges ízvilág.























Jó étvágyat kívánok...MARI

1 megjegyzés: