2020. március 2., hétfő

Zöldborsófözelék...sült tarjával

Zöldborsó főzelék mindig jöhet...hol ezzel hol azzal--most tarjával.
Tulajdonképpen magában is nagyon finom.Ez is gyors kategóriájú étel.
Mirelit cucc mindig van itthon,igy nem gond elkészíteni.






Hozzávalók:

  • 500gr mirelit zöldborsó
  • 1 tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • pött cukor
  • só,bors,petrezselyem,házi vegeta
  • 6 szelet tarja
  • sertés fűszerkeverék,mustár
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • liszt a forgatáshoz
  • olaj
A borsót annyi vízzel teszem föl főni,hogy ellepje..ízesízem,rövid ideig főzöm,majd liszetes tejfölös habarással sűrítem.Petrezselyemmel megszórom.
A húst fűszerezem,mustározom,vastagabb részeket kissé bevagdosom.
Serpenyőben olajat hevítek,rádobom a szelt fokhagymát és a lisztben megforgatott,lerázott húst.
Nagy lángon mindkét oldalát pirosra sütöm,majd letakarom.
Főzeléket a finom sült tarjával fogyasztjuk.




Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése