2017. július 9., vasárnap

Padron grillpaprikával készült

Nagyon szeretem az új zöldségeket ,amivel eddig nem találkoztam.....kihívás egy új receptre.
Ezt a grillpaprikát is csak nézegettem...nem volt szerelem az első látásra....picike,vékony héjú,
jellegtelen kis zöldség volt ez a padron paprika.
Addig-addig míg vettem 2 zacskóval ,csak összejön valami.
Semmi extra ötletet nem találtam.....csak annyit tudtam meg,hogy olajon megsütni ,ízesíteni és kész.....idáig ment is,de semmi íze nem volt.A paprika felét megtöltöttem FETA sajttal,azt is megsütöttem,fokhagyma társaságában.
Volt koktélparadicsomom azt is mellé sütöttem,jó fél bögre sűrített paradicsomot is löttyintettem hozzá,pötty cukrot,külön megsütött lilahagymát is.
Na,így kezdett alakulni,só,bors,kicsi oregano,kicsi chilidara.....morzsoltam közé egy kis Fetat...egyet rottyant egy pötty balzsamecettel....kész is lett a finomság,tetejére is sajt került.
Megnyugodtam ,csak összejött az én ízvilágom szerinti különlegesség.
Sültek mellé ettük,de magában ,finom puha kenyérrel tunkolgatva is mennyei.
Ezután is jöhet a PADRON.....tovább fogok variálni vele.
Ez volt az élményem ezzel a paprikával....most már szebbnek látom!









Hozzávalók:
  • 2x 200gr Padron grillpaprika
  • fél Feta sajt
  • 1 zacskó koktélparadicsom
  • 5-6 gerezd fokhagyma,szelve
  • 1 nagyobb lilahagyma karikára vágva
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • só,bors,oregano,pötty cukor,chilidara,balzsamecet

A padron paprikát megmostam,szárazra töröltem,a felét megtöltöttem FETE sajttal,úgy,hogy a paprika oldalát felvágtam  odatettem be a sajtot.Serpenyőben forró olajon a fokhagymákkal együtt megsütöttem,mellé koktélparadicsom,öntöttem alá paradicsompürét,hozzáadtam a sűlt hagymát,ízesítettem,sajt felével ,pötty balzsamecettel egyet rottyant,kész is volt..maradék sajt
került a tetejére.
Sűltek mellé ettük,nagyon finom volt!










Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése