2020. június 6., szombat

Gulyásleves--pulykából


Gulyáslevest mindenféle húsból készítek....leggyorsabb a pulykacombból.Hozzávalók mindig vannak itthon és gyorsan készen van.Gyerekek is kedvelik.












Hozzávalók:

  • 500gr kockázott pulykacomb
  • 1 szelet házi szalonna
  • 1 db nagyobb hagyma kockázva
  • 3-4 sárgarépa kockázva
  • 1 fehérrépa kockázva
  • 1 cikk zeller kockázva
  • 1 paprika kockázva
  • 1 paradicsom héja nélkül
  • 1 kanál sürített paradicsom
  • 2 szem krumpli kockázva
  • 5-6 dg házi csipetke--külön kifőzve,szűrve
  • só,bors,pirospaprika,csipős krém,házi vegeta
A szalonnát csak félbevágom olajon pirítom,hagymát hozzáadva párolom,sózom,pici vizet öntök alá.Utána a paprika,paradicsom,paradicsompürével puhítom,majd a pirosparikát adom hozzá,ráteszem a lecsöpögtetett pulykahust.Mint a pörköltet ugy főzöm tovább.Kb.fél óra múlva a zöldségeket adom hozzá--felöntöm bőven vízzel.Ízesítem--készre főzöm.
Utolsó 10 percben a  krumpli ,majd a főtt,leszürt csipetke adja meg a sűrűségét.
Nagyon finom.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése