2020. szeptember 17., csütörtök

Maradékból...

Sokszor előfordul,hogy egy-egy alapanyagokból kevéske kimarad......ha körbenézünk és összeszedjük gondolatban--mit lehetne készíteni belőlük...mindig új finomság lesz az eredmény.Jelen esetben kb.35 dekányi savanyúkáposzta várta a segítséget..





Hozzávalók:

-35dg savanyúkáposzta

-1 hagyma-kockázva

-1 szelet házi füstölt szalonna csíkozva

-15-20dg vékony füstölt kolbász-2-3cm-re vágva

-1 doboz óriásbab konzerv

-olaj

-bors,fokhagymapor,chilidara,kevés házi vegeta,borsikafű

-2 kanálnyi sürített paradicsom

-kanálnyi liszttel,pici pirospaprikával rántás

Olajon megfuttatom a hagymát--hozzáadom a szalonnát,kolbászt.Amikor a szalonna kisült a savanyúkáposztát teszem rá,paradicsompürét--pohárnyi vizet.Ízesítem ,főzöm kb fél órát.Felöntöm annyi vízzel,hogy közepes sűrűségű leves legyen....legvégén a rántás, babkonzerv kerűl bele....egyet rottyan és készen is van.Nagyon finom leveskénk lett.






Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése