2020. szeptember 29., kedd

Sajttorta

A receptet lányomtól kaptam..nagyon finom.Azért is kedvelem,mert sütés nélkül készül.Gyorsan megvan.Legalább 4 órát hűtőbe teszem!










Hozzávalók:

1 db Győri édes zabfalat--natur

1 db vaj 100gr

500gr mascarpone

200gr fehércsoki

500ml habtejszín

100gr porcukor

1 citrom leve+reszelt héja

vanilia sürítmény

3 zacskó zselatinfix -por

A zabkekszet megörlöm és az olvasztott vajjal összedolgozom....20cm-es tortaforma aljába nyomom...hűtöbe teszem.Közben elkészítem a krémes réteget. A csokit 100ml tejszínnel vízgőz felett olvasztom.A mascarponét kicsit felverem,hozzáadom a tejszínt,citromlét,reszelt héját,porcukrot,vaniliát .Robotgéppel símára keverem.A kihűlt csokis keveréket ,zseletint is a mascarponéhoz adom-géppel még összedolgozom.A zabkekszes réteg tetejére teszem...hűtőben pihen.Amikor tálalom akkor szórom meg színes gyümölcsökkel.....mentalevéllel.



Jó étvágyat kívánok...MARI



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése