2020. november 5., csütörtök

Sütőtökös-spenótos galuska

 


Nagyon szeretjük ezt az ételt--hús nélküli .így vegetáriánusoknak is tökéletes.
Sütőtök szezonja van --spenót is mindig van.
Érdemes elkészíteni.



Hozzávalók:

Sütötökös

-25-25 dg sűlt tök--héj nélkül--pürésítve

-2tojással,liszttel galuska massza

-só,bors,pici fokhagymapor,szerecsendió

Spenótos:

-fél csomag mirelit spenót

-2tojással,liszttel galuska massza

-só,bors,pici fokhagymapor,szerecsendió

Besamellmártás vajjal,liszttel,tejjel kb.8 decinyi--6dg sajttal

Külön -külön elkészítem a galuska masszát,Forró vízbe szaggatom -nagyobb kanállal.Főzöm 

pár percet--feljön a víz tetejére,megfordul,majd szűrőkanállal kiszedem külön-külön.

Jénai tál aljába öntök a sajtos besamellből ,majd a galuskákat felváltva elrendezem-mártást önt

tök rá + reszelt sajtot.

Sütőben  180 fokon kb.20 percet átsütöm.   Nagyon-nagyon finom!
















Jó étvágyat kívánok....MARI




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése